INFO

SVILA – KRALJICA TKANINA

Osim luksuzne mekoće i sjajne ljepote, postoji i niz drugih blagodati koje svila nudi, a koje druge tkanine, bilo prirodne ili umjetne, jednostavno ne mogu pružiti.  Svila donosi toliko toga u naše živote; može poboljšati naše zdravlje, opuštenost, spavanje. Ne samo da je svila potpuno prirodna, već je i vrlo postojana i otporna, što znači da će prosječni komad svile izdržati poprilično dugo, godinama, pa čak i desetljećima. Upravo zbog tih prednosti drugi naziv za svilu je kraljica tkanina

Ako se pitate i dalje: "zašto svila", sljedeći razlozi trebli bi otkloniti sve sumnje.

1. PRIRODNA TKANINA

Svila sadrži samo prirodne tvari bez ikakvih kemikalija.

Svilena vlakna slična su ljudskoj kosi te se sastoje od 97% proteina, 3% masti i voska, i 18 aminokiselina, koje pozitivno utječu na čovjekovu kožu.

2. HIPOALERGENA

Neki ljudi pate od višestrukih alergija ili osjetljive kože, što otežava pronalazak odjeće ili plahti koja im odgovara. Uobičajeni materijali ne samo da izazivaju simptome alergije, već ih i pogoršavaju, pretvarajući opuštajuće spavanje u ono ispunjeno svrbežom i ogrebotinama – pravu noćnu moru.

Svila ne privlači grinje i ne odolijeva prašini, gljivicama, plijesni i nekim drugim alergenima. Proteini u svili odbijaju ove životinje mikroskopske veličine, koje su među vodećim uzročnicima ljudskih alergija. S najveća 3 kućna alergena koja se ne mogu manifestirati na krevetu sa svilenom Silk Factory posteljinom, alergičari se mogu opustiti znajući da su sigurni od kožnih osipa, ekcema i začepljenog nosa.

3.ANTIAGE

Kako starimo, u iskušenju smo isprobati baš sve što obećava sakriti znakove starenja. Međutim, ulaganje u skupe ‘čudotvorne kreme’ možda neće biti baš toliko učinkovito kao ulaganje u kvalitetnu Silk Factory svilenu jastučnicu.

Provedena su brojna istraživanja kozmetičke primjene svile, koja su pokazala da spavanje na svilenoj jastučnici zapravo može spriječiti stvaranje bora. Prirodne stanične bjelančevine pronađene u svili pomažu ubrzati metabolizam stanica kože, osiguravajući da se brže obnavljaju, što zauzvrat dovodi do zdravije kože.

Jedno skandinavsko istraživanje pokazalo je da pamučne jastučnice zapravo mogu povećati vjerojatnost nastanka bora s obzirom na to da se često okretanje noću smatra jednim od najvećih uzroka stvaranja bora, ali glatka površina svile smanjuje trenje između kože i jastučnice, što smanjuje šanse za to.

Ako su bore Vaša briga, vrijeme je da zamjenite pamučne jastučnice - Silk Factory svilenim jastučnicama i iskoristite blagodati starenja!

4.BEAUTY SLEEP

Ako ste ikada iskusili luksuz spavanja u svili, poznato Vam je kako brzo možete zaspati dok ste obavijeni ovim materijalom. 30 – 40% populacije ima problem sa spavanjem, a jedan od faktora koji utječe na to je i posteljina na kojoj spavamo. Svila vrši zanemariv pritisak na ljudsko tijelo i prati prirodne konture i kretanje, pružajući svima koji ju koriste zajamčen cjelovit noćni san.

Svila može regulirati tjelesnu temperaturu i kontrolirati vlagu u raznim klimatskim uvjetima. Zbog toga je svila izvrstan pratitelj spavanja koji će zasigurno poboljšati kvalitetu spavanja. Mekoća materijala daje signale Vašem živčanom sustavu da se opusti.

Ovo su neki od razloga iz kojih je vidljivo da spavanje u svilenoj posteljini zapravo može poboljšati san – a svi znamo da dobar san utječe na gotovo svaki aspekt života.

5.HIDRATIZIRA

Patite sa suhom, dehidriranom kožom? Svila je pravo riješenje za Vas. To ne znači da treba odbaciti hidratantnu kremu, nego spavanje u svilenoj posteljini može pomoći održati kožu hidratiziranom tijekom cijele noći.

Napravljena od čvrsto tkanih, glatkih vlakana, Silk Factory svila omogućuje zadržavanje vlažnosti kože.

Pamuk aposrbira do 30% njegove težine, za razliku od svile koja ima stopu apsorpcije oko 11%.Stoga dehidrira epidermu puno manje nego pamuk i održava kožu prirodno hidratiziranom tijekom noći. Spavanje na svilenoj jastučnici omogućava Vašoj koži da izgleda bolje i ostane mekša. Svila čuva mladolikost lica.

6. SAVRŠENA ZA KOSU: „svilenkasto glatka kosa“

Osim što je dobra za kožu, svila je nevjerojatna i za kosu iz više razloga:

Svilena tkanina nije gruba, za razliku od pamučnih tkanina i napraviti će da vam kosa “klizi” po jastučnici i spriječit će prekomjerno trenje koje uzrokuje lomljenje kose. Također, svila ne provodi statički elektricitet, tako da kosu možete održavati svilenkasto mekom! Ne trebate brinuti o zamršenoj kosi rano ujutro. Mekana kosa bez zapetljavanja znači i dugoročno smanjenje gubitka kose. I na kraju, ali ne manje važno, svila djeluje kao senzor vlage, stvarajući zaštitnu barijeru koja održava vašu kosu pravilno hidratiziranom. Apsorbira daleko manje sebuma koji stvara vaša kosa te ju na taj način štiti.

Osim toga, ako želite održati frizuru postojanom tijekom noći, preporučuje se spavanje u svilenoj kapi za glavu.