INFO

SVILA I KOŽA SKLONA AKNAMA

Što zapravo uzrokuje akne? Nažalost, ne zna se točan uzrok, postoji nekoliko pokretača i oni se razlikuju od osobe do osobe. Hormoni, stres, lijekovi, genetika i okolišni čimbenici samo su neki od razloga zbog kojih se kod ljudi pojavljuju akne.

Akne su jedna od najčešćih dermatoza koje zahvaćaju oba spola, a javljaju se u raznim oblicima uglavnom u razdoblju puberteta. To stanje kože nastaje zbog začepljenja žlijezda lojnica na licu i gornjem dijelu tijela sebumom, masnom supstancom koju stvaraju te žlijezde. Na taj način stvara se idealno okruženje za razmnožavanje bakterija. Prekomjeran razvoj bakterija vodi do pojave upalnih promjena na koži.

Kako svilena posteljina može pomoći?

Koliko god bismo voljeli reći da su svilene jastučnice znače kraj aknama, nije baš tako jednostavno. Svilena posteljina ne može zauvijek zaustaviti izbijanje akni, ali može uvelike utjecati na njihovo izbijanje te je zasigurno bolja opcija od pamuka ukoliko ste skloni aknama, bilo zbog hormona, genetike ili stresa – pamuk može pogoršati ionako osjetljivu situaciju i izazvati iritaciju.

Zamislite svoju jastučnicu kao spužvu. Sve što nanesete na lice, dobro i loše, apsorbirat će vaše pamučne jastučnice, poput ostataka šminke, ulja, krema, seruma i znoja. Također je vrijedno napomenuti da će se sve što stavite na kosu upiti i u jastučnicu, od kojih mnogi sadrže sastojke poput ulja ili silikona koji mogu izazvati upalu i izbijanje akni. Osim toga, vlaga koja se može uvući u Vašu jastučnicu može biti izvor bakterija i alergena te uzrokovati akne.

Potražite i Vi svoje omiljene Silk Factory proizvode koji će Vam pomoći u prevenciji od akni. Vrijeme je za promjene – i svilenkasto sjajno lice! 

Kako svilena jastučnica može pomoći?

Smatrajte svoju svilenu Silk Factory jastučnicu kao vrhunac rutine njege Vaše kože. Ako patite od hormonalnih akni, jastučnica neće zaustaviti izbijanje, ali problem će umanjiti stvaranjem zdravijeg, čišćeg okruženja za spavanje. Svila je prirodno vlakno koje ne začepljuje pore, neće upijati vlagu ili proizvode – što ga čini zdravim za kožu općenito.

Kako je svila ujedno i glađa, čvrsto tkana tkanina, uzrokovat će manje trenja i trljanja na koži, što može pomoći u smanjenju crvenila. Ako je Vaša koža posebno osjetljiva, to će vam pomoći smanjiti natečenost i otekline. Nije kraj za prevenciju akni, ali može vam pomoći u prevenciji i opuštanju kože lica. Shvatite to kao dodatni korak u svojoj rutini njege kože.

Preventivni koraci koje možete poduzeti

Operite lice svaku večer. Zvuči očito, ali ovo će vam pomoći spriječiti da prljavština ili šminka dođu na Vašu posteljinu. Svakako se prvo obratite dermatologu kako bi procijenio Vašu kožu i preporučio najbolji tretman za čišćenje. Skinite sav make up svake večeri. Spavanje sa šminkom samo izaziva probleme.

Oduprite se iskušenju stiskanja. To može pogoršati simptome jer probijate kožu, što može proširiti bakterije po koži. Ako ispod kože imate ciste ili čvorove koji uzrokuju bol, posjetite dermatologa koji, ako je potrebno, može sigurno izvesti ekstrakcije.

Perite jastučnice svaka dva do tri dana. Čak i ako spavate na svili, pobrinite se da se redovito pere u pH neutralnom deterdžentu kako bi bila svježa. Izbjegavajte koristiti omekšivač za rublje najastučnicama. Omekšivači bez mirisa nisu ništa bolji – u ovom slučaju su omekšivači problem za kožu sklonu aknama.

Smatram li da je svilena jastučnica promijenila izbijanje mojih akni? Neću sjediti ovdje i reći Vam da mi je koža potpuno izliječena, međutim, bolna mjesta na mojoj vilici nestaju i postaju mnogo manje istaknuta, a na jednom dijelu lica gdje mi redovito izbijaju akne, eto, i dalje iskaču svaki mjesec, ali umjesto da se zadrže 2 tjedna, nestaju za nekoliko dana.

Jedina promjena koju sam napravila? Moja svilena jastučnica.

– Zadovoljna SilkFactory korisnica