INFO, NJEGA

Savršena priprema kože za ljeto

Priprema kože za ljeto je izuzetno važna radi očuvanja zdravlja i ljepote kože tijekom sunčanih mjeseci. Sunce i toplina mogu izazvati različite probleme poput opeklina, dehidracije, preranog starenja i povećanog rizika od razvoja kožnih bolesti. Pravilna priprema kože uključuje hidrataciju, zaštitu od sunca, redoviti piling i odgovarajuću njegu. Hidratacija održava kožu zdravom i sprječava isušivanje, dok zaštitni faktor štiti od štetnih UV zraka. Piling uklanja odumrle stanice i potiče obnovu kože, dok pravilna njega pomaže održati ravnotežu i blistavost kože. Uz pravilnu pripremu, koža će izgledati svježe, sjajno i zaštićeno tijekom cijelog ljeta.

Silk Factory tim izrađuje svilene rukavice za piling. Prirodna mulberry svila razreda 6A sadrži 18 vrsta aminokiselina te je iznimno ugodna  za kožu. Silk Factory svilene rukavice za piling vidljivo uklanjaju mrtvu kožu za dubinski piling kako bi se postigla mekša, glađa, čišća koža.

Priprema kože za ljeto je ključna za zdravu kožu. Evo nekoliko koraka koje trebate slijediti:

  1. Hidratacija: Jedan od najvažnijih koraka za pripremu kože za ljeto je hidratacija. Redovito pijte dovoljno vode kako biste održali hidrataciju kože iznutra. Također, koristite hidratantnu kremu ili losion za tijelo koji odgovara vašem tipu kože kako biste održali kožu mekom i hidratiziranom.
  2. Piling kože: Piling uklanja odumrle stanice kože i potiče obnovu kože. Koristite blagi piling proizvod za lice i tijelo kako biste uklonili suhu i grubu kožu. Piling će vam pomoći da koža izgleda svježe i sjajno te će olakšati upijanje proizvoda za njegu kože.
  3. Zaštita od sunca: Sunčeva svjetlost je najvažniji faktor koji može oštetiti kožu. Prije izlaganja suncu, nanesite širokospektralni zaštitni faktor (SPF) kako biste zaštitili kožu od štetnih UVA i UVB zraka. Koristite kremu s najmanje SPF 30 i redovito je nanosite tijekom dana, osobito na izložena područja kao što su lice, vrat, ruke i noge.
  4. Pravilna njega lica: Lice je posebno osjetljivo na sunčeve zrake i zahtijeva posebnu njegu. Koristite nježni čistač lica koji odgovara vašem tipu kože kako biste uklonili nečistoće i višak ulja. Nanesite hidratantnu kremu s SPF-om na lice kako biste ga hidratizirali i zaštitili od sunca.
  5. Njega tijela: Njega tijela također je važna za pripremu kože za ljeto. Nakon tuširanja, nanesite hidratantnu kremu ili losion na tijelo kako biste zadržali vlagu i održali kožu mekom. Ako imate suhu kožu, razmislite o korištenju bogatijeg hidratantnog proizvoda ili ulja za tijelo.
  6. Piti dovoljno vode: Tijekom ljeta, posebno kada je toplo, važno je održavati hidrataciju tijela iznutra. Pijte dovoljno vode tijekom dana kako biste održali kožu hidratiziranom i spriječili dehidraciju.
  7. Pravilna prehrana: Uravnotežena prehrana bogata voćem, povrćem i zdravim masnoćama pomaže u održavanju zdrave kože. Hranjive tvari poput vitamina C, E i beta-karotena imaju antioksidativna svojstva i mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja izazvanog suncem.
  8. Opća higijena: Redovito tuširanje i čišćenje kože tijekom ljeta važno je kako biste uklonili znoj, prljavštinu i ostale nečistoće s kože. Korištenje nježnih proizvoda za čišćenje pomaže u održavanju ravnoteže prirodne kože.

Svilena Rukavica Za Piling

20

100% Mulberry Svila –  6A razred – OEKO-TEX® Standard 100 certifikat – besplatna dostava iznad 100€.

Svilena Traka Za Kosu – Mornarsko Plava

16

22 Momma 100% Mulberry Svila – besplatna dostava iznad 100€ .

Važno je napomenuti da svaka osoba ima jedinstvenu kožu i može imati specifične potrebe. Ako imate posebne probleme s kožom ili ste zabrinuti zbog nekih specifičnih uvjeta, preporučljivo je konzultirati se s dermatologom ili stručnjakom za njegu kože kako biste dobili prilagođene savjete i preporuke.