INFO

ŠTO JE OEKO-TEX?

Kao vodeći proizvođač svilenih plahti, jastučnica i dodataka, Silk Factory predan je educiranju naših klijenata o mnogim prednostima svile. Svila je izvrsna za kosu, kožu, zdravlje. Svila ima jedinstvena svojstva u usporedbi s ostalim tekstilnim proizvodima, posebno pamukom, koji je upijajući i može isušiti kosu i kožu. Uz prirodno nježnu i hidratantnu kosu i kožu, svila regulira temperaturu; ne nadražuje kožu; hipoalergena je; i prirodno otporana na plijesan i grinje.

U Silk Factory-u idemo korak dalje s našom tkaninom. Osim činjenice da naši svileni proizvodi zadovoljavju najviše standarde ljepote, udobnosti i postojanosti boja, svi naši proizvodi imaju OEKO-TEX® Standard 100 certifikat. To znači da - od sirovine do krajnjeg proizvoda - ne sadrže štetne kemikalije, uključujući toksine i nadražujuće tvari. Svileni predmeti koje u svoj dom unesete iz Silk Factory-a sigurni su, prirodni i zdravi ... čak i za bebu!

OEKO-TEX

OEKO-TEX vodeća je svjetska oznaka za zaštitu zdravlja i okoliša kada je riječ o tekstilu. Označava tekstil koji je testiran na štetne tvari, a Oeko-Tex Institut klasificira takve proizvode kao bezopasne za krajnjeg potrošača. Zabranjeno je koristiti tvari kao što su kancerogene azo boje, teški metali, kemikalije kao što je formaldehid, pesticide, boje koje izazivaju alergije.

Oznaka Oeko-Tex Standard 100 ne znači da je tekstil organski, ali znači da su određene toksične i alergene kemikalije zabranjene u njegovoj proizvodnji. Također postavlja ograničenja broja HOS-a koji se mogu koristiti.

Etikete i certifikati Oeko-Tex potvrđuju ljudsko-ekološku sigurnost tekstilnih proizvoda i proizvoda od kože iz svih faza proizvodnje (sirovine, vlakna, tkanine, gotovi proizvodi). To je vrlo dobar standard, njemačkog podrijetla i relativno je pouzdan. Dok svi težimo očuvanju prirode, misija OEKO-TEX® ostaje postojana: čineći tekstilnu industriju pouzdanom i sigurnijom. U OEKO-TEX®-u rade na zdravijoj budućnosti omogućavajući potrošačima i tvrtkama donošenje odgovornih odluka koje štite naš planet.

Trećinu svog života provodite u krevetu, stoga je važno koristiti sigurnu, zdravu posteljinu. Dobit ćete najbolji san u životu znajući da ste sigurni od otrovnih kemikalija i sintetičkih komponenata, pa je organski madrac uvijek bolji izbor.