NJEGA

KAKO SVILENI KREVETIĆI POMAŽU NADRAŽENOJ DJEČIJOJ KOŽI?

Ne postoji ništa poput kože novorođene bebe, bogate vlagom i baršunasto glatke na dodir. No kada beba istražuje svijet, ta koža postaje ranjiva na uobičajene probleme poput suhoće, ekcema i seboroičnog dermatitisa. Silk Factory svila može pomoći kod svih ovih stanja zato što ona smanjuje trenje do 43%, omogućujući na taj način kosi da klizi po površini madraca za krevetić, smanjujući trenje kako bi se spriječile dječje ćelave mrlje, kovrdže i čvorovi, istodobno promičući ponovni rast.

Atopijski dermatitis

Svila je materijal koji prirodno ne upija, te za razliku od pamuka i bambusa, svila neće skinuti prirodna ulja s kože ili kose. Ekcem ili atopijski dermatitis je kronična bolest koja pogađa kožu, očituje se pojavom crvenila i suhe kože, uz prisutan i jak svrbež, povremeno i rane na zahvaćenim mjestima, nastale uslijed češanja. Ekcem je obično posljedica gubitka vlage na koži i nemogućnosti obrane od iritansa i alergija iz okoline. Održavanje dobro vlažne kože važan je dio kontrole ekcema. Međutim, to može biti teško s posteljinom od pamuka, koja je poznata po upijanju. Zapravo, pokrivač pamučnog krevetića zapravo može povući dragocjenu vlagu s kože, što dodatno upali ekcem. Svila, odnosno, vlakno na bazi proteina koje sadrži esencijalne aminokiseline, čini obrnuto. Ona pomaže koži da zadrži vlagu i pomaže u procesu zacjeljivanja ekcema i drugih iritacija.

Seboroični dermatitis

Seboroični dermatitis još je jedan problem za kožu bebe. Sličan je peruti i očituje se pojavom ljuskavih, koričastih i masnih mrlja na vlasištu, čelu, obrvama, licu i naborima kože. Točan uzrok seboroičnog dermatitisa nije poznat, ali vjeruje se da je to kombinacija previše ulja na koži i oblika kvasca (gljivične infekcije). Kao što smo već napomenuli, plahte dječjeg krevetića upijaju vlagu, ali je ne odvode. Ulje i znoj iz dječje glave upijaju se u pamučnu plahtu i ona ostaje mokra. Svila je drugačija; kada se dijete znoji na svilenom krevetiću, ta vlaga se odvoji održava plahte suhima i ugodnima.

Naravno, roditelji i njegovatelji žele samo najbolje za svoje bebe. Dakle, uz standardne tretmane šampona, losiona i krema, slijedeći savjete liječnika, postoji još jedna važna stvar koju mogu učiniti kako bi ublažili iritaciju i zaštitili nježnu dječju kosu i kožu: položite ih na spavanje u potpuno prirodnoj, hipoalergenoj Silk Factory posteljini. Da, dobro ste pročitali – svilene plahte za malu djecu.