NJEGA

KAKO SVILENA MASKA ZA LICE MOŽE SPRIJEČITI ŠIRENJE VIRUSA?

Tijekom pandemije COVID-19, centri za kontrolu bolesti preporučili su nošenje maski ili drugog pokrivača za lice kako bi se spriječilo širenje bolesti. SARS-CoV-2 infekcija se prenosi uglavnom dišnim kapljicama koje nastaju kad ljudi kašlju, kišu, pjevaju, razgovaraju ili dišu. Maske pomažu zaustaviti prijenos virusa blokirajući kapljice aerosola da se ne prošire, kao i štiteći nos i usta nositelja od udisanja virusa.

Najučinkovitiji oblik maski za sprečavanje COVID-19 je respirator N95, koji može biti glomazan, vruć i neudoban. Na početku COVID-19 maske N95 bile su deficitarne i rezervirane za osnovne radnike. Javnost je improvizirala, koristeći razne opcije maski za lice izrađene od uobičajenih tkanina poput poliestera ili pamučnog materijala.

Proučavanje djelotvornosti svilenih maski

Tim znanstvenika nedavno je objavio recenzirano istraživanje o učinkovitosti uobičajnih materijala koji se koriste za maske poput pamučne tkanine, svile i poliestera. Istraživači su testirali razne maske od tkanine aerosoliziranim raspršivačem i procijenili propusnost kapljica vode. Izvještavajući u potrošačkim medijima i medicinskim časopisima , istraživanje je otkrilo da je od testiranih svilena maska ​​bila najučinkovitija barijera kapljicama zahvaljujući svojoj sposobnosti da odbija vodu (hidrofobnost) i antibakterijska, antimikrobna i hipoalergijska svojstva. Zapravo se svila već godinama koristi u medicinskim i kirurškim uvjetima za šavove i u druge svrhe.

Zaštitni slojevi i pokrivači za lice izrađeni od 100% svile, prirodno proizvedenog uobičajeno dostupnog materijala, hidrofobni su i mogu učinkovito spriječiti prodiranje i apsorpciju tekućih i aerosoliziranih kapljica vode. Hidrofobnost svilene tkanine dodatno se poboljšava kada se koristi u više slojeva, koji su u kombinaciji ipak tanji od većine pamučnih materijala i standardne zaštitne opreme, poput kirurških maski. Rezultati pokazuju da veća hidrofobnost svile u odnosu na druge tkanine, poput pamuka i poliestera, može učiniti učinkovitijom u sprečavanju kapljica. Svila ima antimikrobna, antivirusna i antibakterijska svojstva.

Sposobnost društva da se učinkovito bori protiv trenutne pandemije COVID-19 i budućih kriza javnog zdravstva trebala bi uključivati ​​uključivanje svilenog materijala.

Prirodna svojstva svile čine je jedinstvenom među svim tkaninama i vlaknima na Zemlji.

 • Prozračna
 • Regulira temperaturu
 • Antibakterijska i antimikrobna
 • Hipoalergena
 • Prirodno hidratantna
 • Pomaže u sprječavanju iritacije kože i  pojavi maskni (akne od iritacije maske).
 • Izvrsno za dugotrajno nošenje; mekani osjećaj svile idealna je alternativa ogrebotinama jednokratnih ili abrazivnih pamučnih i poliesterskih maski.
 • Mekane, udobne, podesive veličine.
 • Oblikovani stil lijepo se naslanja na nos bez potrebe za neugodnom metalnom žicom.
 • Dvoslojni dizajn koji je prozračan.
 • Svilena maska ​​za lice može se nositi samostalno ili preko maske N95 ili kirurške maske.
 • Višekratne svilene maske za lice mogu se prati.
 • OEKO-TEX® certificiran = bez štetnih kemikalija

SILK FACTORY MASKE ZA LICE

Silk Factory svilene maske za lice izrađene su od 100% čiste dudove svile razreda 6A, perive su i mogu se ponovno upotrijebiti. Preporučujemo pranje prije prve uporabe za sanitaciju i nikada masku ne dijelite s drugom osobom. Naše svilene maske nisu zamjena za medicinsku zaštitnu opremu. Odluka o korištenju ove svilene maske za lice isključivo je Vaša. Korištenje ove maske nije namijenjeno ili se preporučuje za zamjenu drugih preporučenih mjera za zaštitu i zaustavljanje širenja COVID-19 / Coronavirusa. Te mjere uključuju socijalno distanciranje, pranje ruku i suzdržavanje od dodirivanja lica. Slijedite smjernice HZJZ i savjete vlastitih zdravstvenih radnika o tome kako se najbolje zaštititi.

Prestanite koristiti ovaj proizvod ako imate poteškoće s disanjem dok ga nosite. Ako imate osnovno zdravstveno stanje poput emfizema, bolesti pluća, poput emfizema ili kronične bolesti srca, ova maska ​​možda neće biti prikladna.

Djecu treba stalno nadzirati odrasla osoba kad nose masku za lice kako bi se osigurala sigurnost. Odabirom nošenja ove maske, korisnik prepoznaje i preuzima sve povezane rizike, znane i nepoznate.

Radi sigurnosti ne možemo prihvatiti povrat bilo koje svilene maske za lice koja je otvorena ili nošena.

Napomena: Naše svilene maske nisu dizajnirane niti namijenjene sprečavanju, ublažavanju, liječenju, dijagnosticiranju ili izlječenju bilo koje bolesti ili zdravstvenog stanja, uključujući COVID-19 / Coronavirus.

Silk Factory svilene maske za lice nisu sterilne i NISU kirurške maske, osobna zaštitna oprema ili respiratori za filtriranje (poput N95 maski). Naše svilene maske za lice namijenjene su samo široj javnosti. Nisu namijenjeni za upotrebu u kliničkim ili kirurškim uvjetima; bilo koje okruženje u kojem se može očekivati ​​izlaganje tjelesnim ili opasnim tekućinama; ili gdje je rizik od izloženosti udisanjem velik. Nisu namijenjeni nošenju u blizini jake vrućine ili zapaljivog plina.