INFO

KAKO UKLONITI MRLJE OD KRVI SA SVILENE POSTELJINE?

Ako ste ljubitelj svilene posteljine, znate da se ništa ne može usporediti s dubokom, luksuznom, ljepotom koji ćete dobiti od spavanja na svili. Naravno, probuditi se i pronaći krv na svojoj svilenoj jastučnici ili plahti definitivno nije vaša ideja o dobrom odmoru.

Vjerujte nam, imali smo iskustva s tim problemom. I kao vodeći prodavač posteljine od fine svile, Silk Factory ima odgovore na ovaj uobičajeni problem. Ovdje smo da ponudimo vrhunske savjete i najbolje prakse za uklanjanje mrlja od krvi s plahti, jastučnica i drugih svilenih predmeta. Čitajte dalje kako biste naučili kako učinkovito riješiti mrlje od krvi i što prije vratiti svoje svilene plahte na krevet.

Pet koraka za uklanjanje mrlja od krvi sa svilenih jastučnica, plahti i posteljine:

  1. Djelujte brzo : ključ za uklanjanje krvi sa svilene tkanine je ne dopustiti da se mrlja stegne. Što mrlja duže stoji, to će je biti teže ukloniti.
  2. Potopite svile posteljina u hladnoj vodi : Vaše Silk Factory plahte se mogu lako oprati u perilici rublja, stoga ih slobodno namočite u hladnoj vodi u kanti, sudoperu ili čak čistoj kadi za posteljinu. Ovo je najučinkovitije za svježu mrlju od krvi koja još nije “ustala” u tkaninu. Koristite vrlo hladnu vodu (vruća ili topla voda može uzrokovati stvrdnjavanje mrlje) i nježnim trljanjem da se otopite. Svila je nježna tkanina, stoga pazite da ne trljate previše snažno.
  3. Isperite svilenu posteljinu s “pogrešne” strane tkanine. Držite drugu stranu charmeuse svilene tkanine pod mlazom hladne vode. Snaga vode pomoći će pomaknuti mrlju sa svile od stražnje strane prema naprijed (možda ćete morati okrenuti svilenu jastučnicu iznutra da biste to učinili najučinkovitije).
  4. Prethodno namočite ili prethodno obradite enzimskim deterdžentom . Za tvrdokornu mrlju ili osušenu mrlju od krvi, tkaninu možete prethodno obraditi ili prethodno natopiti deterdžentom za rublje na bazi enzima . (Napomena: obično predlažemo korištenje blagog deterdženta bez enzima za redovito pranje svilenih plahti . Uklanjanje mrlje od krvi jedna je od rijetkih iznimaka u kojima je formula za čišćenje enzima prihvatljiva. Više pogledajte u nastavku). Koristite nježnu pH neutralnu formulu i prvo testirajte na neupadljivom području.
  5. U najboljem slučaju, obrišite mrlju . Ako ne možete isprati ili potopiti, upotrijebite barem čistu krpu ili papirnati ručnik isprani u hladnoj ili hladnoj vodi i obrišite zamrljano područje, idealno s poleđine tkanine. Korištenje ove vlažne krpe trebalo bi spriječiti stvaranje suhe mrlje od krvi i olakšati kasnije uklanjanje.

Svilena Posteljina – Midnight Crna

Od 536

22 Momma 100% Mulberry Svila – besplatna dostava iznad 100€.

Krv i svila: veza između proteina i enzima

U Silk Factory često spominjemo da je svila vlakno na bazi proteina. Prirodna proteinska struktura svile izvor je njezine sposobnosti da vlaži kožu i kosu; regulirati tjelesnu temperaturu; i tako učinkovito odbijaju alergene. Prilikom redovitog pranja svile preporučamo korištenje deterdženta bez enzima koji je posebno formuliran za vlakna na bazi proteina kao što su svila, vuna i kašmir; ova vrsta deterdženta očistit će Vaše svilene plahte bez oštećenja vlakana. Odabir najboljeg deterdženta za Vašu svilenu posteljinu imperativ je za dugoročno zdravlje Vašeg ulaganja.

Mrlja od krvi, međutim, također se temelji na proteinima i zapravo zahtijeva enzime za učinkovito otapanje (slično kao na način na koji enzimi sline pomažu u probavi hrane). Ali, kao što smo već spomenuli, enzimi mogu oštetiti svilu tijekom vremena. Uz to rečeno, deterdžent na bazi enzima može se povremeno koristiti za prethodnu obradu i prethodno natopljenu mrlju od krvi na svilenoj posteljini ili perivoj svilenoj odjeći.

Što je s komercijalnim sredstvom za uklanjanje mrlja?

Kada su u pitanju teške mrlje, možda ćete biti u iskušenju da pokušate koristiti komercijalna sredstva za uklanjanje mrlja ili čak uobičajena sredstva za uklanjanje mrlja u kućanstvu kao što su soda bikarbona, bijeli ocat ili vodikov peroksid za uklanjanje krvi sa svile. Iako oni mogu biti sigurni i učinkoviti za uklanjanje mrlja s pamučnih plahti, toplo ne preporučujemo korištenje takvih proizvoda na svili . I NIKADA nemojte koristiti klor izbjeljivač na svili bilo koje vrste.